Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CONFERÈNCIES)

CONTA'M UNA ÒPERA 'ALEXINA B.'
Logo de l'activitat CONTA'M UNA ÒPERA 'ALEXINA B.'

Dijous 16 de març a les 19 h

16 de març de 2023

Espai: Sala d'actes

Professor/a: Anglès Palacio , Mª José

Activitat inclosa dins el cicle 'Creadones'

Estrena absoluta al Liceu d’aquesta primera òpera en tres actes de Raquel García-Tomás, on s’explica la història d’Adélaïde Herculine Barbin, també coneguda com Alexina B., una persona intersexe, nascuda el 1838. A Alexina se li atribueix el sexe femení en néixer, creix en un convent i, treballant com a institutriu, s’enamora d’una de les seves companyes. En una societat on l’acceptació de la diferència era complicada i l’heterosexualitat, la norma, Alexina es reivindica com a home, canvia de sexe legal i d’identitat, per ser Abel Barbin, però, incapaç d’adaptar-se, en la seva soledat s’acaba suïcidant.

Preu: Gratuït

Dijous
16/03/2023
CONTA'M UNA ÒPERA 'MACBETH'
Logo de l'activitat CONTA'M UNA ÒPERA 'MACBETH'

Dijous 23 de febrer a les 19 h

23 de febrer de 2023

Espai: Sala d'actes

Professor/a: Anglès Palacio , Mª José

Aquest melodramma en quatre actes va ser estrenat a Barcelona el 1848 al Gran Teatre del Liceu. L’admiració de Verdi per l’obra de Shakespeare  es palesa en aquesta primera òpera i en tota la seva obra ja que a partir de la tragèdia, volia assolir quelcom extraordinari. Les bruixes profetitzen que Macbeth serà el proper rei d’Escòcia, i Lady Macbeth empeny el destí assassinant l’actual rei. Els vaticinis de les bruixes porten Macbeth a ser sanguinari amb amics i rivals, fins que sol i furiós s’enfronta a la darrera batalla, en la qual acaba morint

Preu: Gratuït

Dijous
23/02/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura (B63033740) | C/Diputació 185. Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC PERE PRUNA

Ganduxer , 130
08022 Barcelona
934186537
ccperepruna@ccperepruna.cat

Logo Miram Cloud